發新話題

龍一睇盤研究文章

回復 30# 龍一 的帖子

YES....
係我來講...解決辦法就係過關

沒有詳細的分析...略略用記錄計一計...

[主隊] 讓球盤1.8留下既有145場
當中開下盤的有52場...平均賠率是1.77
開上盤的有64場...平均賠率是2.07
當中沒計算走盤及贏一半輸一半
但略略咁計...長買兩邊都無著數
正如我開始既時候講既...操盤手就係要維持兩邊平均
(正確來說...是平均兩邊賠率...不是場數)
而是次計亦只計算主隊...未計客隊如何...
不過不計了...因為結論是沒有出人意表的...

引用:
原帖由 龍一 於 2010-9-7 00:21 發表

長時候買低水盤係蝕得好入肉
好多人就係忽略左呢樣野...
賭波來講有一套投注方法極為重要

講實戰...當然要拎返場未踢架啦...
踢左既講黎都無用既~嘿嘿~

就以1.9為例
聽日 星期二 26  瑞士 (主) 對 英格蘭 (客)
主3.50 和3.2 客1.90
讓球主客和
瑞士[+1]1.75 和3.60 英格蘭[-1]3.60
閉起相眼主+1@1.75

問題是...明日英格蘭會跌落1.85或1.80
我信運氣
當明日我再看賠率時...沒變的話就主+1
如果英格蘭落飛我就放棄投注
很多時我都用我當時睇到既賠率去計算
始終人算不如天算...
我還是會相信運氣...

引用:
原帖由 longlong1984 於 2010-9-7 00:50 發表

好多人就係忽略左呢樣野...
賭波來講有一套投注方法極為重要
絕不能對某一投注長買
正如賭大細都不會長買大
除非是賭纜...
有機會跟大家說賭纜...
在足球來說...這可以是賺大錢的...只要你有既係.........定力!!!
(不過在我而言...我唔會賭纜囉...我賭錢唔只係想贏錢囉)

回復 34# 龍一 的帖子

相返如果瑞士.......1.75--->1.72--->1.7 加注乎

引用:
原帖由 longlong1984 於 2010-9-7 00:59 發表
相返如果瑞士.......1.75--->1.72--->1.7 加注乎
會的...
但經驗來說...英格蘭不會升水
我會先買$20-40瑞士+1
如果英格蘭會升水的話...再買$20瑞士WIN
但臨場(是臨訓前...不是開賽前)如果盤口不變...會買$20和

一時間打太多無關的事在這裡
以後即場投注去返臨場post先

引用:
原帖由 龍一 於 2010-9-7 00:53 發表
講實戰...當然要拎返場未踢架啦...
踢左既講黎都無用既~嘿嘿~

就以1.9為例
聽日 星期二 26  瑞士 (主) 對 英格蘭 (客)
主3.50 和3.2 客1.90
讓球主客和
瑞士[+1]1.75 和3.60 英格蘭[-1]3.60
閉起相眼主+1@ ...
龍兄....
小弟非常同意你呢套方法...COZ 我係一个不折不扣既下盤主意者...
但我會用係一D非明牌球隊果樹

簡單D講...明牌球隊太過野飛了..相對地投注額高注碼大 盤口OR賠率容易作出變化

引用:
原帖由 longlong1984 於 2010-9-8 13:25 發表

龍兄....
小弟非常同意你呢套方法...COZ 我係一个不折不扣既下盤主意者...
但我會用係一D非明牌球隊果樹

簡單D講...明牌球隊太過野飛了..相對地投注額高注碼大 盤口OR賠率容易作出變化
我本身都唔會特別揀名牌球隊...而且名牌球隊本身係唔會有1.9-2.05...
如果有...就要留意了...

發新話題