發新話題

我對收費貼士之見解

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-13 20:55 發表
一個長期有人BUY.必有過人之處.
我呢啲,貼錢俾人,人地都唔睇
uturn兄貼錢俾我,我都實睇X2

又有得食又有得拎,我要擔凳仔,霸頭位tim ar

画人画虎难画骨,知人知面不知心
逢人且说三分话,未可全抛一片心
君子小人難劃分,口蜜腹劍要小心

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-13 20:55 發表
一個長期有人BUY.必有過人之處.
我呢啲,貼錢俾人,人地都唔睇
個人之處是什麼我就唔研究啦,贏唔贏到錢先係我呢D小蕃薯既著眼點

画人画虎难画骨,知人知面不知心
逢人且说三分话,未可全抛一片心
君子小人難劃分,口蜜腹劍要小心

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 23:11 發表

個人之處是什麼我就唔研究啦,贏唔贏到錢先係我呢D小蕃薯既著眼點
開季前參加左第2次餐聚,中間抽煙時間有位網友話季尾果幾個月跟左呀得個馬名既呀單一貼士供應商贏左10幾萬,同老婆去馬爾代夫玩左轉番黎...

開季後呀得個馬名單一貼士供應商計落點都有錢贏 ,所以我都buy好佢...  

呀得個馬名單一貼士商供應晌聚會時用咪向大家話:uwants寫馬5年,頭兩年輸,中間兩年和和果果,去年贏!

咁o岩,果5年神六幾乎同佢天天見面(指同樣活躍於同一版面),見證左佢冇作大,冇講假話...

同樣一句既前速噴射/後勁驚人,命中率係見到一路提升...

最想贏錢的馬迷topic一用多年,當初可能係佢自我表白既方向宣言...

今日,神六相信leo兄已經係最想贏錢的馬迷既先行者...

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 16:08 發表
稍為先再作個假設性總結

供應貼士的一方,目標是需要貼士的馬迷,他們會提供有一定質素的貼士,但不保證令你贏錢

需要貼士的馬迷,目標是需要貼士贏錢,他們會遍尋此類高人,但同樣不保證自己贏到錢

在這單一商品上,你會否發現彼此的共通點及盲點嗎?
共通點係不保證

盲點相信你亦係想講不保證....

若果你搵到任何"保證贏錢"既資訊/貼士/工具/老師的話,請別告訴任何人.......

賣料無問題,明買明賣更冇問題。
問題在於花式多變化多,令人無所適從就係問題。

PS: 個人感受,不喜勿插!  Thanks ^ ^

若愚兄, 咁得閒回巢吹兩咀. 好野喎, 邀請到馬壇之星河馬仔加盟 ...
駿薈馬迷會 facebook 專頁
https://www.facebook.com/drhorsehk/

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 01:07 發表
若愚兄, 咁得閒回巢吹兩咀. 好野喎, 邀請到馬壇之星河馬仔加盟 ...
佢今期都當老肯,連今季最冷馬開心得意都單wp夾中,可能我果度同佢有緣,旺佢....

以前跑完成日見佢個小妹"跌座",跌到人心都痛埋.....

引用:
原帖由 I'm阿朗 於 2014-10-14 01:04 發表
賣料無問題,明買明賣更冇問題。
問題在於花式多變化多,令人無所適從就係問題。

PS: 個人感受,不喜勿插!  Thanks ^ ^
食完飯就上網週圍吹水當運動嘛.....

我對收費貼士之見解
小弟從來沒有買過貼士,但初初學賭馬,也經常跟坊間的心水貼士去買馬,有報紙有網上,一睇就睇左十年,仿佛已成習慣,但今次我不是想談這些貼士的命中率,因為沒有一個準則---------將貼士做個結算咪得囉

我相信大部份人跟貼士,目的都是想贏錢,但能贏的又有幾多人?先講跟貼士的好處,當然就係唔使刨,就有機會收錢,有什麼比不勞而獲更吸引,但相反會刨的都會睇貼士,點解呢?主要係因為自己個套唔夠殺,要搵返d坊間馬神作參考,增強一下信心,此行為其實很易理解

咁壞處呢?勝負掌握在別人手上,你只能選擇貼士的來源,與及跟定唔跟,但永遠唔知點解贏,唔知點解輸,咁其實同買六合彩又有咩分別?當然若你跟到個長跟長中,買親都贏,恭喜你,運氣指數太好了,但又有幾多人咁好運呢?

可能你會話賭錢唔係講運,唔通講技術咩,咁我會問,你跟個個馬神,係知道佢好運,先跟嗎?那如果係賭技術,你又點知佢技術好過你,貼士又是否可反映這一點----將對方貼士與自已貼士並列做個結算咪知囉,有幾艱難呀?唔使咁迷惘喎....

好啦,講到尾,最緊要中姐,我理得佢點解咩,有錢收就得啦........當然這是合理的,你跟得一定係見過佢中,唔中又點會去跟呢?但每次賽日都出tips,每個賽日都唔止俾一隻,中既時候有人歡呼叫勁,唔中既時候無人問津,咁你自己可能都有機會係馬神,只要每場都提供,而又每場有人跟,又不是全日抄粉的話,每日都會有人可贏錢,問題埋單邊個係真贏,無人知----將對方貼士做個長期平均結算咪知囉,又有幾艱難呀?唔使咁迷迷惘惘惘喎....

總結,跟貼士無話啱定錯,一切都係你既注碼和時間去決定,但跟貼士前,可以問自己一個簡單問題:是不是贏之固然好,輸亦無所謂

以上係我對自己跟左十年貼士既見解,套用落買料其實一樣,分別只在於一個是收費,一種是免費----收費免費亦作如是觀,所唔同既係收費方有責任作定期提供,馬經網站貼士看似免費,其實係由第3方(有廣告入息的傳媒)去支付...

發新話題