標題: 我對收費貼士之見解 [打印本頁]

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 13:07     標題: 我對收費貼士之見解

小弟從來沒有買過貼士,但初初學賭馬,也經常跟坊間的心水貼士去買馬,有報紙有網上,一睇就睇左十年,仿佛已成習慣,但今次我不是想談這些貼士的命中率,因為沒有一個準則

我相信大部份人跟貼士,目的都是想贏錢,但能贏的又有幾多人?先講跟貼士的好處,當然就係唔使刨,就有機會收錢,有什麼比不勞而獲更吸引,但相反會刨的都會睇貼士,點解呢?主要係因為自己個套唔夠殺,要搵返d坊間馬神作參考,增強一下信心,此行為其實很易理解

咁壞處呢?勝負掌握在別人手上,你只能選擇貼士的來源,與及跟定唔跟,但永遠唔知點解贏,唔知點解輸,咁其實同買六合彩又有咩分別?當然若你跟到個長跟長中,買親都贏,恭喜你,運氣指數太好了,但又有幾多人咁好運呢?

可能你會話賭錢唔係講運,唔通講技術咩,咁我會問,你跟個個馬神,係知道佢好運,先跟嗎?那如果係賭技術,你又點知佢技術好過你,貼士又是否可反映這一點

好啦,講到尾,最緊要中姐,我理得佢點解咩,有錢收就得啦........當然這是合理的,你跟得一定係見過佢中,唔中又點會去跟呢?但每次賽日都出tips,每個賽日都唔止俾一隻,中既時候有人歡呼叫勁,唔中既時候無人問津,咁你自己可能都有機會係馬神,只要每場都提供,而又每場有人跟,又不是全日抄粉的話,每日都會有人可贏錢,問題埋單邊個係真贏,無人知

總結,跟貼士無話啱定錯,一切都係你既注碼和時間去決定,但跟貼士前,可以問自己一個簡單問題:是不是贏之固然好,輸亦無所謂

以上係我對自己跟左十年貼士既見解,套用落買料其實一樣,分別只在於一個是收費,一種是免費

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 13:19

以上只是個人立場,與任何團體或人物無關
作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 13:41

Demand & Supply 供應(賣料供應商)和需求(買料用家消费者)
供應和需求是一個經濟學市場模型,它被應用作決定市場均衡價格和均衡產量。這個市場模型適用於競爭性市場,而不適用於存在壟斷市場或者寡頭壟斷市場的情況,需求或者供應價格分別跟消費者的需求量和生產者的供應量掛鈎,形成市場兩種力量決定價格和產量的均衡。市場模型的需求與供應都是經濟學的基本概念:需求指大眾(消费者)因需要一件產品(貼士)而產生的購買要求(買料);而供應就指(賣料供應商)響應大眾(消费者)的購買需求而提供的(貼士)產品供應。

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 13:51

清費前,應先考慮所得物品是否符合預期,若有落差,就應該再停一停,想一想

如果講到供應問題,就不能不提推銷一環,供應商為了增加盈利和市場佔有率,會推出若干的宣傳手法,大部份都只會突出產品的優點,忽視產品的缺點,以吸引清費者注視

而且市場仍有高水準免費代替品時,更應深思

作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 14:02

Demand需求(買料消费者)與Supply供應(賣料供應商)的推理是:
如果是有能力長賭必贏,為甚麼要去作供應商(賣料)呢?
從投資、投機或賭博的原理:真正的機會是不常發生的,所以必須等待,才能等到機會,它不會天天來,更加不會每場馬(赛事)都會出現。

所以,對需求者(買料消费者)的說法:「你每一場馬(赛事)都夾叠上,瞓身賭,別說是認識馬主,就算是認識了練馬師,也沒有用,都是只有輸光收場。」

所以,每逢有人問我拿買料貼士,,心想:「就是貼士再準,又有甚麼用?你沒有紀律,場場跟場場赌,還不是輸光收場!」

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 14:07

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2014-10-13 14:02 發表
Damand需求(買料消费者)與Supply供應(賣料供應商)的推理是:
從投資、投機或賭博的原理:真正的機會是不常發生的,所以必須等待,才能等到機會,它不會 ...
This is good point for everybody
作者: kc1010    時間: 2014-10-13 14:24

同意
作者: 發發發貓貓    時間: 2014-10-13 14:47

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2014-10-13 14:02 發表
Damand需求(買料消费者)與Supply供應(賣料供應商)的推理是:
從投資、投機或賭博的原理:真正的機會是不常發生的,所以必須等待,才能等到機會,它不會 ...
這才是重點, 精明玩家, 一定要識審時度勢, 識忍手, 識汁衫
作者: 思琳    時間: 2014-10-13 15:24

可以再深入探討了 當供應商跟說原本的商品不能滿足你原有需求時,他會借意向你推銷另一產品......套用落收費貼士上,你買了貼士,原來係唔知邊場會中 (等同你不能掌握勝負),那你原本的付出等同白費了,接著你發現有重心提供的出現,甚至更個人化的服務,但需要另外再收費時,而水準係無從得知時,同樣地什麼也不能掌握

那你是否需要再想想你需要的到底是什麼??

你需要必中的貼士?
你需要不能掌握,但有機會中的貼士?
你沒什麼需要,總之是貼士,有機會中就可以了?
作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 15:26

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 13:51 發表
清費前,應先考慮所得物品是否符合預期,若有落差,就應該再停一停,想一想

如果講到供應問題,就不能不提推銷一環,供應商為了增加盈利和市場佔有率,會推出若干的宣傳手法,大部份都只會突出產品的優點,忽視產 ...
向單一來源供應商採購是一種沒有競爭的採購方式。
向單一的供應商來源採購,也稱直接採購,但所購商品的來源渠道單一,有可能會發生了不可預見緊急情況不能從供應商處採購到等情況。
作者: 思琳    時間: 2014-10-13 15:29

引用:
原帖由 發發發貓貓 於 2014-10-13 14:47 發表

這才是重點, 精明玩家, 一定要識審時度勢, 識忍手, 識汁衫
幾時忍,幾時執衫,相信連老手都未必可話做就做,何況連對賽事都未能掌握,單憑幾個馬名,可以做的很有限
作者: 思琳    時間: 2014-10-13 15:31

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2014-10-13 15:26 發表

向單一來源供應商採購是一種沒有競爭的採購方式。
向單一的供應商來源採購,也稱直接採購,但所購商品的來源渠道單一,有可能會發生了不可預見緊急情況不能從供應商處採購到等情況。
Really have point and agree with you
作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 15:40

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 15:24 發表
可以再深入探討了 當供應商跟說原本的商品不能滿足你原有需求時,他會借意向你推銷另一產品......套用落收費貼士上,你買了貼士,原來係唔知邊場會中 (等同你不能掌握勝負),那你原本的付出等同白費了,接著你發現有重 ...
僅向單一供應商採購會具有潛在的風險。甚至供應商都可能經歷原料短缺、或分送問題。
作者: 發發發貓貓    時間: 2014-10-13 15:46

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2014-10-13 15:40 發表

僅向單一供應商採購會具有潛在的風險。甚至供應商都可能經歷原料短缺、或分送問題。
所以這裡正是批發市場, 高手林立, 充滿商機
作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 15:51

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 15:24 發表
可以再深入探討了 當供應商跟說原本的商品不能滿足你原有需求時,他會借意向你推銷另一產品......套用落收費貼士上,你買了貼士,原來係唔知邊場會中 (等同你不能掌握勝負),那你原本的付出等同白費了,接著你發現有重 ...
市場推廣是指Supply(賣料供應商)為擴大產品(貼士)市場份額,提高產品(貼士)銷量和知名度,而將有關產品(貼士)服務的信息傳遞給目標Demand(買料消費者),激發其購買動機,並促使這種購買動機轉化為實際購買行為而採取的一系列措施。

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 16:08

稍為先再作個假設性總結

供應貼士的一方,目標是需要貼士的馬迷,他們會提供有一定質素的貼士,但不保證令你贏錢

需要貼士的馬迷,目標是需要貼士贏錢,他們會遍尋此類高人,但同樣不保證自己贏到錢

在這單一商品上,你會否發現彼此的共通點及盲點嗎?
作者: WPQT1968    時間: 2014-10-13 16:24

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 16:08 發表
稍為先再作個假設性總結

供應貼士的一方,目標是需要貼士的馬迷,他們會提供有一定質素的貼士,但不保證令你贏錢

需要貼士的馬迷,目標是需要貼士贏錢,他們會遍尋此類高人,但同樣不保證自己贏到錢

在這單 ...
(貼士)市場心理學研究(貼士)市場活動參與者的體驗和行為,重點在於銷售(貼士)心理學和廣告(貼士)心理學,觀察對象是Supply(賣料供應商)、Demand(需求買料消费者)和Control(貼士)市場管理者,並涉及Supply(賣料供應商)的(貼士)市場營銷活動,其中包含溝通、廣告、銷售等。

對於Demand買料消費者/需求方觀察重點在於從市場經濟學的視角觀察其經濟倫理學行為。

在大學教學中市場心理學、廣告心理學、銷售心理學常作為市場營銷專業或心理學專業的一部分進行教授。有機會再詳談。bye bye.
作者: 思琳    時間: 2014-10-13 16:55

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2014-10-13 16:24 發表

(貼士)市場心理學研究(貼士)市場活動參與者的體驗和行為,重點在於銷售(貼士)心理學和廣告(貼士)心理學,觀察對象是Supply(賣料供應商)、Demand(需求買料消费者)和Control(貼士)市場管理者,並涉及Supply( ...
多謝分享,有機會一定要詳談
作者: uturn    時間: 2014-10-13 20:55

一個長期有人BUY.必有過人之處.
我呢啲,貼錢俾人,人地都唔睇
作者: jk888kk    時間: 2014-10-13 22:36

你貼錢俾我睇,我實睇!有utrun師兄俾貼士我睇,仲貼埋錢俾我跟,為何唔睇!

作者: henrylam002    時間: 2014-10-13 22:54

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 23:09

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-13 20:55 發表
uturn兄貼錢俾我,我都實睇X2

又有得食又有得拎,我要擔凳仔,霸頭位tim ar

作者: 思琳    時間: 2014-10-13 23:11

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-13 20:55 發表
個人之處是什麼我就唔研究啦,贏唔贏到錢先係我呢D小蕃薯既著眼點

作者: .神六.    時間: 2014-10-14 00:28

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 23:11 發表

個人之處是什麼我就唔研究啦,贏唔贏到錢先係我呢D小蕃薯既著眼點
開季前參加左第2次餐聚,中間抽煙時間有位網友話季尾果幾個月跟左呀得個馬名既呀單一貼士供應商贏左10幾萬,同老婆去馬爾代夫玩左轉番黎...

開季後呀得個馬名單一貼士供應商計落點都有錢贏 ,所以我都buy好佢...  

呀得個馬名單一貼士商供應晌聚會時用咪向大家話:uwants寫馬5年,頭兩年輸,中間兩年和和果果,去年贏!

咁o岩,果5年神六幾乎同佢天天見面(指同樣活躍於同一版面),見證左佢冇作大,冇講假話...

同樣一句既前速噴射/後勁驚人,命中率係見到一路提升...

最想贏錢的馬迷topic一用多年,當初可能係佢自我表白既方向宣言...

今日,神六相信leo兄已經係最想贏錢的馬迷既先行者...

作者: .神六.    時間: 2014-10-14 00:37

引用:
原帖由 思琳 於 2014-10-13 16:08 發表
稍為先再作個假設性總結

在這單一商品上,你會否發現彼此的共通點及盲點嗎?
共通點係不保證

盲點相信你亦係想講不保證....

若果你搵到任何"保證贏錢"既資訊/貼士/工具/老師的話,請別告訴任何人.......
作者: I'm阿朗    時間: 2014-10-14 01:04

賣料無問題,明買明賣更冇問題。
問題在於花式多變化多,令人無所適從就係問題。

PS: 個人感受,不喜勿插!  Thanks ^ ^
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 01:07

若愚兄, 咁得閒回巢吹兩咀. 好野喎, 邀請到馬壇之星河馬仔加盟 ...
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 01:37

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 01:07 發表
若愚兄, 咁得閒回巢吹兩咀. 好野喎, 邀請到馬壇之星河馬仔加盟 ...
佢今期都當老肯,連今季最冷馬開心得意都單wp夾中,可能我果度同佢有緣,旺佢....

以前跑完成日見佢個小妹"跌座",跌到人心都痛埋.....

圖片附件: 老肯.jpg (2014-10-14 01:37, 59.58 KB) / 該附件被下載次數 2958
http://drhorsehk.net/bbs/attachment.php?aid=32929&k=e20c0079582c8906c45b223e9ed257a3&t=1714016598

作者: .神六.    時間: 2014-10-14 01:39

引用:
原帖由 I'm阿朗 於 2014-10-14 01:04 發表
賣料無問題,明買明賣更冇問題。
問題在於花式多變化多,令人無所適從就係問題。

PS: 個人感受,不喜勿插!  Thanks ^ ^
食完飯就上網週圍吹水當運動嘛.....
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 02:05

我對收費貼士之見解
小弟從來沒有買過貼士,但初初學賭馬,也經常跟坊間的心水貼士去買馬,有報紙有網上,一睇就睇左十年,仿佛已成習慣,但今次我不是想談這些貼士的命中率,因為沒有一個準則---------將貼士做個結算咪得囉

我相信大部份人跟貼士,目的都是想贏錢,但能贏的又有幾多人?先講跟貼士的好處,當然就係唔使刨,就有機會收錢,有什麼比不勞而獲更吸引,但相反會刨的都會睇貼士,點解呢?主要係因為自己個套唔夠殺,要搵返d坊間馬神作參考,增強一下信心,此行為其實很易理解

咁壞處呢?勝負掌握在別人手上,你只能選擇貼士的來源,與及跟定唔跟,但永遠唔知點解贏,唔知點解輸,咁其實同買六合彩又有咩分別?當然若你跟到個長跟長中,買親都贏,恭喜你,運氣指數太好了,但又有幾多人咁好運呢?

可能你會話賭錢唔係講運,唔通講技術咩,咁我會問,你跟個個馬神,係知道佢好運,先跟嗎?那如果係賭技術,你又點知佢技術好過你,貼士又是否可反映這一點----將對方貼士與自已貼士並列做個結算咪知囉,有幾艱難呀?唔使咁迷惘喎....

好啦,講到尾,最緊要中姐,我理得佢點解咩,有錢收就得啦........當然這是合理的,你跟得一定係見過佢中,唔中又點會去跟呢?但每次賽日都出tips,每個賽日都唔止俾一隻,中既時候有人歡呼叫勁,唔中既時候無人問津,咁你自己可能都有機會係馬神,只要每場都提供,而又每場有人跟,又不是全日抄粉的話,每日都會有人可贏錢,問題埋單邊個係真贏,無人知----將對方貼士做個長期平均結算咪知囉,又有幾艱難呀?唔使咁迷迷惘惘惘喎....

總結,跟貼士無話啱定錯,一切都係你既注碼和時間去決定,但跟貼士前,可以問自己一個簡單問題:是不是贏之固然好,輸亦無所謂

以上係我對自己跟左十年貼士既見解,套用落買料其實一樣,分別只在於一個是收費,一種是免費----收費免費亦作如是觀,所唔同既係收費方有責任作定期提供,馬經網站貼士看似免費,其實係由第3方(有廣告入息的傳媒)去支付...
作者: I'm阿朗    時間: 2014-10-14 02:08

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-14 01:39 發表

食完飯就上網週圍吹水當運動嘛.....
係丫,反正唔洗申請,咪當下做早操囉!
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 02:33

引用:
原帖由 I'm阿朗 於 2014-10-14 02:08 發表

係丫,反正唔洗申請,咪當下做早操囉!
講開河馬哥,剛剛篇免費貼士就寫得好有特色,以前死死實好樣版化,冇厘d睇頭架......

(以下分析只是河馬仔個人觀點,注數只是河馬仔自己會買的,僅屬參考而已,賽馬沒有必勝,仲要成日輸錢添!絕不可以孤注一擲或投注過度。)

第4場 第四班 1200米
第5場 第四班 1200米

一位吸煙的運動員自然心肺功能較正常差,騎師亦然。所以如果騎短途的話,總較長途所消耗少,而且出錯之情況更少。

傑哥今季仍未能打開勝利之門,雖然此君之騎功的確普通,但跑田泥千二卻是較拿手。但此情況要有一個條件,就是馬匹夠前速,以及馬匹曾被此君試過,而第四及第五場之『巧龍』『龍捲風』皆有這種特質,而兩者更好就是前仗皆由一位可能比傑哥騎得更麻麻之晉兄。『巧龍』上場在直路早早未出頭,『龍捲風』上次爆大冷亦有試閘省馬,而兩者更有一檔坐陣,看來甚有出頭機會。

人間有情,雪中送炭,有這兩駒未知能否成為騎師王呢?

『真飛心水馬』(TOTAL $2400)

第四場
獨贏($400)
9. 『巧龍』 : $400
位置($800)
9. 『巧龍』 : $800

第五場
獨贏($400)
12. 『龍捲風』 : $400
位置($800)
12. 『龍捲風』 : $800

作者: uturn    時間: 2014-10-14 02:37     標題: 回復 30# .神六. 的帖子

將對方貼士與自已貼士並列做個結算咪知囉,有幾艱難呀?唔使咁迷惘
神六果然高手。將我在u記挑戰四大高手嗰套,放在任何地方都用得。
一有個數字就清楚明白。唔使認屎認屁
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 02:44

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-14 02:33 發表

講開河馬哥,剛剛篇免費貼士就寫得好有特色,以前死死實好樣版化,冇厘d睇頭架......

(以下分析只是河馬仔個人觀點,注數只是河馬仔自己會買的,僅屬參考而已,賽馬沒有必勝,仲要成日輸 ...
轉載你問過河馬哥未架 ?
作者: uturn    時間: 2014-10-14 03:00

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 02:44 發表

寫明係河馬仔,應該冇問題。又唔係唱衰佢
作者: I'm阿朗    時間: 2014-10-14 03:05

建議神六兄和uturn兄再辦挑戰賽,因為小弟當初在U記也有跟進兩位前輩的心水,做福廣大馬迷。
作者: uturn    時間: 2014-10-14 03:15

引用:
原帖由 I'm阿朗 於 2014-10-14 03:05 發表
建議神六兄和uturn兄再辦挑戰賽,因為小弟當初在U記也有跟進兩位前輩的心水,做福廣大馬迷。
呢啲野好嘥時間,又要買多兩份報紙。好彩早兩星期u記ban左我。樂得清閒。還掂我近日太忙了。
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 03:37

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 02:44 發表

記得我講過果個關於河馬哥既笑話嘛...

若果你想用最簡單方法搜出全港所有賽馬討論區,你只要鍵入[河馬仔]3個字便可....

河馬哥可以話係馬壇殺手,果d墳場馬版就比佢成個壇霸晒,例如u仔班尊貴樓主所辦既QK網喇,頭果廿頁幾乎係佢玩晒....

我果度都叫做有幾個"活人"丫,仲同佢"免費"轉載添,比佢知道一定感動到請我飲茶
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 03:41

我都覺得 巧龍 & 龍捲風 幾好, 1 檔 x 1 檔.
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 03:45

引用:
原帖由 I'm阿朗 於 2014-10-14 03:05 發表
引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-14 03:15 發表

呢啲野好嘥時間,又要買多兩份報紙。好彩早兩星期u記ban左我。樂得清閒。還掂我近日太忙了。
U記,我每個禮拜都幾乎入一次荃灣,搵日同你飲茶,我度左個比賽講出黎包你即時"硬"起來,仲有獎金派,真係好玩到癲架....
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 11:06

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-14 03:37 發表

記得我講過果個關於河馬哥既笑話嘛...

若果你想用最簡單方法搜出全港所有賽馬討論區,你只要鍵入[河馬仔]3個字便可....

河馬哥可以話係馬壇殺手,果d墳場馬版就比佢成個壇霸晒,例如u仔班尊貴樓 ...
你個 "朵" 也不弱, 號稱 馬壇 XXX. 不過要搜尋你較難, 因為你實在太多不同身份了.  
作者: uturn    時間: 2014-10-14 11:14

引用:
我有時參考呢類野。幾拾年冇加價。幾草野。抵玩。

Edit by DrHorse

本馬迷會會章 Fans Club Constitution
4. 請勿貼上 file size 過大的照片以增加伺服器的負擔.

喂, 你幅圖有成 4M !!!
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 13:22

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 11:06 發表

你個 "朵" 也不弱, 號稱 馬壇 神經6. 不過要搜尋你較難, 因為你實在太多不同身份了.  
逍遙派隨意門係咁架喇...  

架設左既馬迷論戰天地都好似有7個添...

不過部份站頭多限制---敏感言詞檢查/圖檔上傳被限/慢/版頭會被插入廣告/樣唔靚等等,所以唔用佢之馬...

所以撞唔撞到好講緣份既....

67.3kb

圖片附件: 論戰7.jpg (2014-10-14 13:22, 67.37 KB) / 該附件被下載次數 3153
http://drhorsehk.net/bbs/attachment.php?aid=32934&k=b39bb7a6aceb398a5e6a36792a7ddb2e&t=1714016598

作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 13:25

嘩, 7 大派掌門, 失覺, 失覺.
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 13:33

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-14 11:14 發表

我有時參考呢類野。幾拾年冇加價。幾草野。抵玩。

Edit by DrHorse

本馬迷會會章 Fans Club Constitution
4. 請勿貼上 file size 過大的照片以增加伺服器的負擔.

喂, 你幅圖有成 4M !!!
雖然Dr係位3無人仕擁有大量時間去管理論壇,但係leo建立既個人風格係一post一圖,晌空間上睇黎已經唔可能結合....

時間+空間咪就係緣份囉...
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 13:37

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 13:25 發表
嘩, 7 大派掌門, 失覺, 失覺.
關於園藝既都有個呀

係開比當日園藝班同學玩既...

遲d又幫佢地轉場用過個靚d開揚d既,大6網通常都嚴禁正字話題架!
作者: uturn    時間: 2014-10-14 13:39

我都估唔到隻手機影相咁勁
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 13:46

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-14 13:33 發表

雖然Dr係位3無人仕擁有大量時間去管理論壇,但係leo建立既個人風格係一post一圖,晌空間上睇黎已經唔可能結合....

時間+空間咪就係緣份囉...
莫非 神六 兄唔記得帶番副眼鏡 ?

Leo 哥 d 圖咪最多幾百 k. 你大可以番去 check 下.
作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 13:49

引用:
原帖由 uturn 於 2014-10-14 13:39 發表
我都估唔到隻手機影相咁勁
貴野 ...
作者: uturn    時間: 2014-10-14 13:59

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 13:49 發表

貴野 ...
大陸野嚟。紅米。
作者: .神六.    時間: 2014-10-14 14:05

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-14 13:37 發表

關於園藝既都有個呀

係開比當日園藝班同學玩既...

遲d又幫佢地轉場用過個靚d開揚d既,大6網通常都嚴禁正字話題架!
啊~

原來連中醫藥既都整過個...

呀999 d醫療片纍計點擊已達3,813,433,早幾日飲茶佢話個中華醫藥論壇完全無人到,我一click,原來個網站內部升級時將"遊客"變成不可閱讀,佢成日都係自動登入所以冇發覺到,真係比佢吹脹.....

http://www.youtube.com/user/vajira999/videos

http://victory.freebbs.tw/index.php

邊位有需要既可以去開題問下症....

999兄依家係非謀利機構副會長,完全無償地為病友服務呢

http://www.hkpda.org/
作者: uturn    時間: 2014-10-14 14:09

呢個應該冇咁大。
但又話無大小限制?
奇怪!

圖片附件: Screenshot_2014-10-14-13-57-52.png (2014-10-14 14:09, 135.97 KB) / 該附件被下載次數 2614
http://drhorsehk.net/bbs/attachment.php?aid=32935&k=1bcd99f2c9178d2c22e9713aff573f77&t=1714016598

圖片附件: Screenshot_2014-10-14-13-43-51.png (2014-10-14 14:09, 1.01 MB) / 該附件被下載次數 2640
http://drhorsehk.net/bbs/attachment.php?aid=32936&k=21406efb8569f3509946e22fb7d6e16c&t=1714016598

作者: DrHorse    時間: 2014-10-14 14:14

我沒有設定大小限制 because 所有舊會員也很自率. 大家成年人嘛, 知道乜野係規舉嘅.
作者: .神六.    時間: 2014-10-15 00:49

引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 13:46 發表

莫非 神六 兄唔記得帶番副眼鏡 ?

Leo 哥 d 圖咪最多幾百 k. 你大可以番去 check 下.
引用:
原帖由 DrHorse 於 2014-10-14 14:14 發表
我沒有設定大小限制 because 所有舊會員也很自率. 大家成年人嘛, 知道乜野係規舉嘅.
400kb算可接受範圍?800kb都好細唧?還是200kb已經係本網容忍極限呢!!

正式晌後台設定一上限值,再晌莊嚴及神聖既版規上列明又豈非成年人不應該做的事呢....

要新網友靠估點解貼前會覺得是小,貼後會是不規舉的大是很無聊&幼稚的操作...
作者: DrHorse    時間: 2014-10-15 00:57

係嘅, 我於會章寫番 1M 或以下囉.
作者: DrHorse    時間: 2014-10-15 02:24

引用:
原帖由 .神六. 於 2014-10-15 00:49 發表

正式晌後台設定一上限值,再晌莊嚴及神聖既版規上列明又豈非成年人不應該做的事呢....
haha, 原來我唔識 set.
作者: 伍伯    時間: 2014-12-31 00:17

近日聽到一則關於跟貼士投注的笑話:
某某跟某某貼士中馬,就是某某貼得準;某某跟某某貼士輸馬,就是騎師騎得差!
正如壇主講過,千錯萬錯一定不會是自己錯。
作者: WPQT1968    時間: 2014-12-31 12:32

引用:
原帖由 伍伯 於 2014-12-31 00:17 發表
近日聽到一則關於跟貼士投注的笑話:
某某跟某某貼士中馬,就是某某貼得準;某某跟某某貼士輸馬,就是騎師騎得差!
正如壇主講過,千錯萬錯一定不會是自己錯。
必須明白一個事實:假如你依賴他人的貼士,或者人云亦云、隨波逐流,長遠來說,不大可能成為勝利者。
We ask you to accept one thing as fact: you are unlikely to be successful in the long term if you rely on tips from others, or bet on horses just because a lot of other people are betting on them.
在賽馬中,所有其他投注者都是你的對手。假如你只是跟隨別人下注,你就沒有可能戰勝他們。如果你致力學習如何作出你自己的抉擇,贏錢的機會將會大大提高。
In racing, all other players are your rivals, and you cannot beat them if you just follow what they are doing. Learn how to make your own racing decisions and you will have a much better chance of going home with their money in your pocket.

歡迎光臨 駿薈馬迷會 (http://drhorsehk.net/bbs/) Powered by Discuz! 6.1.0